JA jag har benhinneinflammation

allvarligt, det gör skitont. sjuk och benhinnor på samma gång, härligt väder.
Började iaf dagen med 3 koppar chaithe och blood diamond och goda dinkelbrödbullar! jag älskar dinkelmjöl these days. det blir så matigt och gott. Gjorde dinkelkanelbullar häromdagen! bytte bara ut mjölet och minska lite på smöret och added MORE KANEL MMMMMMmmmm.
kanel och jag....den tar slut fortfarande än icecream on a hot summerday. (mensen är det också icas dumma kryddburks hål som är stora som Ragnar och allt bara öser ut. men im not complaining, i like it. heja icas kryddburkar!)

Idag blev det auberginegratäng till middag, vrålgott gamalt Jamie oliver recept SOM ALDRIG BLIR ÄCKLIGT och är exemplariskt exempel på att enkelt kan bli galet gott också. inte för att jag är så särskilt svår o imponera på när det gäller foood. sääh.




aubergine massa
1 lök oh vitlök
i burk krossade tomater
färsk oregano och basilika, antaaar att torkad funkar......he
parmesanost och helst mozarella men är inte tvungen

skiva aubergineoch låt torka med salt på sig
hacka lök och vitlök och stek i olja, tillsätt tomaterna och låt koka ett tag, krydda med oregano, basilika svartpeppar osalt.
skölj av auberginen, och stek lite i olja innan du kör in dom iugnen.
varvasedan aubergineskivor med såsen och ost
mozarellan ska smulas on the top, ugn typ 200 gradr en kvart eller nåt
...ÄT OCH DÖ

whats the 411

HEHE
idag visade gud hur mycket han älskar mig
Jag själv igår kväll, perfectly healthy: ''Jag blir aldrig sjuk verkligen''
Vaknar upp med svidande brännande ontande hals! och kan typ inte svälja. älskar dig också killen! (killen där uppe)

hursomhelst, lördagen firades med god ny favoritsallad
spenat, rödlök, honung, chevre, rstade pinjenötter och persika!

har också firat söndagen med ett gammalt jästpaket som låg o skräpade. Slängde ihop och fick fram ett stört gott dinkelbröd fakiskt!
kommer inte ihåg exakt tyvärr men
ett halv paket jäst
typ 1 msk smör  1,5 dl vatten och 2 dl filmjölk
sen slängde ja ner salt och fänkäl och 1 stor msk brödsirap
sen bara dinkelfullkornsmjöl, lite lantmjöl och 1 dl rågmjöl
OCH LINFRÖN SÅKLART
göttttmos
nu ska ja slagga herrå


rubrico

SKJUT MIG BARA


lins/bulgur/eggplant/zzucchini/vitlök/spiskummin/persilja/tomat god mat

back to school

Trevligt med första dag HEHEE
eftersom detta är en matblogg kan jag väl kommentera skolmaten idag. GOD! det var det enda som gjorde det worth going there. HEHE

jag har glömt lägga upp bilder på mina zuccinisaar om jag odlar i trädgården. next to the herb-garden hahah ja

dom blir stora som fan

Idag slängde jag ihop en delicious omelett med champinjoner och spenat, tasty indeed
herrå


EGGPLANT MANI

jag älskar aubergine. älskar älskar
vi åt cepegoda aubergieröror i Turkiet, har letat efter recept men hittar aldrig riktigt sånt jag är uteefter.
någon som råkar vara expert på orientaliska eller mellanösteriska haha auberginerätter?


GE MIG RECEPT

JAG HAR ...

JAG HAR HITTAT VÄRLDENS SWEETASTE MATBLOGG! http://cookalmostanything.blogspot.com!!!!!!!!

GUDAGÅVA OCH FRÄLSNING PÅ SAMMA GÅNG

HÄR HAR NI SMAKPROV



Utkast: Vadå Benicio ...

Vadå Benicio del toro är inte fine? HAN ÄR SEXY SOM FAN

idag har jag slängt ihop en konstig Frittata med abergnine och zuchini men tog inget kort åt upp den för fort. muhaha

men igår gjrode jag en tasty fylld aubergine med champinjoner, tomater, fetaost sweetmama var den

jag typ stekte aubergineköttet jag gröpat ur, medchampinjnerna så vattnet försvann. sen blanda jag ner massa vitlök och lök och delade tomater och tomatpure och lite vitt vin sweetmama och massa persilja och basilika :G:G

sen kokade jag auberginehalvorna lite, fyllde med deliciousness och på med fetaost. in i ugnen typ 15 min

un jour français

salut
idag har jag frankrikefeber. Hade mitt livs finaste dröm, jag bodde i världens finaste chaumière i Normandie området och det var 40tal och jag hade en classy 40tals-oufit och basker och var sådär franskt skitsnygg  och allt ar såå fiiiint
någon gång...
hursomhelst har jag haft fina frankrike på hjärnan hela dagen. först gorde jag en quiche lorraine och sedan en äppelkaka från Normandie :G:G

Igår gjorde jag förreste kanelglass! SJUKT LYCKAT! (stekta äpplen i smör som jag satte i mig. herregud. Jaja, när skolan börjar är det back to hard life och träning. men ska frossa tills onsdag!

Just det kanelglassen!
blev massa glass kanske 6-8 portioner
3 ägggulor
3 msk florsocker
3 dl grädde
MASSA KANEL
vispade gulorna och sockret och kanelen pösigt. vispade grädden hårt och blandade sedan
in i fryseeeeeeeeeeen



äppelkakan:

6 st skalade äpplen i bitar

50 gram smör

2 msk calvados (kan uteslutas)

3 st stora ägg

1 dl strösocker

1 dl crème fraiche

2 dl vetemjöl

1 dl maizena

2 tsk bakpulver

Smör och mjöl till formen


. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena i stora klyftor.
3. Stek dem mjuka i smöret. De får inte bli för sladdriga utan måste hänga samman och ha tuggmotstånd.
4. Häll på calvadosen och låt den koka in.
5. Separera äggulor och vitor. Vispa socker och äggulor pösigt, och blanda ner crème fraiche.
6. Blanda mjöl, maizena och bakpulver väl i en skål och blanda sedan ner det i sockersmeten.
7. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner även dem.
8. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
9. Häll ner smeten i formen och stick ner äppleklyftorna i den.
10. Grädda kakan i 45-50 minuter. 
 


måndagstristess och äppelmos

jag kör ännu ett inlägg fan. hittade lite bilder från när kurden var här the other day och vi slängde ihop en tasty veggopasta(bild numero två)

Idag har jag gjort massa äppelmos, så jävla gott o ha på gröten. Jag älskar gröt, gröt till frukost är heaven. Ochsåklart en matsked kanel, kanel och jag är som Brad och Angelina, förlåt Brangelina.

till middag blev det en sweet spagetti el fruto de Mare eller nåt.
Perfekt om man har massa rester (musslor ehee?) som man vill bli av med.
koka pasta, stek vitlök, svarta och gröna oliver och musslor i lite tomatpure, salta peppra. ingen kryda smaken sitter i the sweetcombination av garlic,olives och musslor. herreallah



husband and wife

fina syster är nu så gift man kan bli. Kalaset i kyrkan var så fint att jag började skratta åt mig själv eftersom jag kände att ja höll på att börja grina haha, not agnes style.
Efterpartyt var hur roligt som helst och det bjöds på en kulinarisk resa från norr till söder. Har inga bilder men vi fick b.la tapas till förrätt : Blåmusslor med blåmögelooooost :G Svampstuvning, KalixROM! och till huvudrätt en crazy delicious potatissallad med sparris och sockerärtor, SEN THE WEDDING CAKE!
JA DET BLEV EN SLICE OF HEAVEN. chokladbotten med apelsinmousse! och vitchoklaaadtääckeeee mhhhmm

Fina syster, jag vet att du är en trogen läsare så jag slänger in ett grattis till och en ....cyber-kram. ...ehe
vi vet alla att du och andreas kommer go down in history inte minst för erat snygga modernstyledesigner home som snart ska börja byggas på.

HÄR KOMMER LITE SMÅTT OCH GOTT SOM JAG KÄKAT DE SENASTE DAGARNA


tomat & zucchinipaj med fettaaaost , parmesangratnerade aubergineeer, en crazy ihopslängd grönsaksgryta med saffran och tomat, SWEET HALLOUMI och en snabbwok med soya och indian kryddor, massa olika. och sist en tasty rotfruktsgratäng som jag btw ska ge recepten till för den var verkligen SKITGOD.

Bara o fråga om nivill ha recept eller nåt på resten!


Det här behöver du till 4 portioner:
500 g Hemköp Nyttiga lasagne, fullkorn
3 st morötter, skalade och grovrivna
3 st palsternackor, skalade och grovrivna
2 st gul lök, finhackad
1 burk krossade tomater
500 g Hemköp Nyttiga bladspenat
200 g ost, lätt
3 dl mjölk
2 klyftor vitlök, hackade
salt
peppar
olivolja

Så här gör du:
Hetta upp olja i en panna med höga kanter och fräs morötter, palsternacka och lök mjuka. Slå på krossade tomater och mjölk, sjud i 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Varva lasagnenark, grönsaksröra och ost i en ugnsfast form och baka i 175°C ca 40-45 minuter. Hetta upp en panna och fräs vitlöken hastigt i lite olivolja, lägg därefter i spenaten.


bröllop i luuuften

Hola, imorrn är det stor dag för systerlyster, BRÖLLOP PÅ G.
Och ja, maten där kommer vara delicious men ni får vänta med bilder.

För typ en vecka sen gjorde jag en fin sommarsallad....och..ehm..jo
justdet, en CRAZY DCELICIOUS efterrätt. hur enkel som helst

Sockerärtsallad
sockerärtor massa
kidneybönor
böngroddar
rödlök
ruccolasallad
rostade pinjenötter
och feetaaoost

Fruktspett med chocowaalnutsoo

Frukt, vilka som helst egentligen men jag tog
annanas och kiwi
mörk choklad
och valnötter

skär frukten. Hacka nötter och smält blockchoklad över vattenbad.
doppa frukt i mörkchoklad och sen i nötter. låt stelna.
sätt sedan på spett!
sweetmama




Gratängfever

Eriks gratäng som den ofta benämns i vår familj.
Det kan mycket väl vara den tastiaste och enklaste gratängen you will ever face.

För övrigt, jag sitter i pyjamas och skriver och can I just say att det är fint att starta dagen med lite foodbloggande. Jag har mycket o ta igen, no time for sleep.

Gör den här gratängen och gör den nu!



1 stor aubergine (såklart
1 stor zucchini
typ 3 tomater
1 stor lök
masssaa champinoner
nåra nävar cashewnötter
3 dl matlagningsgrädde, fetto elller mini spelar typ ingen roll.
200 gram fetaost
och lite färsk spenat
färsk basilika
färsk oregano eller torkad

skiva aubergine och lägg i botten, (egentligen ska man helst låta auberginen ligga lite med salt och dra ur vatten men skit i det om du inte pallar) ringla över lite olivolja över auberginen.
Skiva sen zucchinin tomaten och löken och lägg på. ringa lite olja om du vill, det blir bara more tasty. MANKAN ALDRIG TA FÖR MYCKET OLIVOLJA!
hursomhelst, skiva champinjoner och lägg över, strö inötterna.  salta och peppra och krydda. grovhacka basilikad och lägg över a lot. hela kruken skulle jag föreslå..mmm
häll sedan över lite mer olja och grädden
in i ugnen på 200 grader i ca 45-50 minuter eller tills den är mosig och mjuk och god.
Ta ut efter 20-25 minuter och strö över fetaost längstupp och spenaten. den kommer bli crispy och very delicious.

ät sen. mmm

Here we go again

FÖR TVÅ VECKOR SEN...fyllde min fina kurd 18 och det firades med en sjuhedamig kaka.
And I mean busineuss, det var den mest himmelska kakan....mm

Riktigt enkel kladdkaka med med hidden treasures




Vanlig random kladdkaka recept

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
SEN THE TREASURES
100 eller 200 gram mjölkchoklad
typ 4-5 ballerinakakor, frysta....mmm
Massa färska hallon, frysta funkar också men nothing campares tooo vildhallooon

Anyho, smula eller banka eller slå sönder kakorna. Smula som botten i en smörad form.
Gärna en mindre form eftersom jag ska skära den på mitten så det blir två bottnar.
Smält smör, blanda ihop alla torra och häll sen i smöret.
DELA CHOKLADEN I MASSA BITAR OCH DROPPA NER I SMETEN!! i know....mm
höll över kaksmulorna och swiss in i ugnen i typ 20-25 minuter 175 grader.

Låt den svalna länge sen eller stoppa in den ifrysen och förstör eran frys för det är det värt. säh .
Dela den sen på mitten liksom, nifattar. 
Färska hallon under ett lager och massaa gräddde längst upp.

DÄR HAR DU DIN FRÄLSNING

....

SJälvklart.
Varje gång jag prövat ladda över bilder har jag använt en annan vit sladd som ser exakt likadan ut. Det visade sig att den rikiga sladden fungerade utmärkt och de två veckor jag spenderat i misär och elände var förgäves.
Varsågoda. NU ska det bli matfestival.

AAAAAAAAAAAH

jag vet, jag är precis lika frustrerad som er kära läsare. (dvs min lilla vänskapskrets och en syster typ? )
HURSOMHELST. vår kamera har flippat ut och vill inte föra över bilder på ett välmående fungerande sett. och jag tycker det är så tråkigt när man lägger in andras bilder och recept och utan bilder blir det inget kul.
nej ni får vänta tills mr camera lugnar ner sig och bestämmer sig för att förbättra sin överföringsförmåga.

FEED THE PEOPLE

RSS 2.0