jävligt sjuk

så var jag inne på min 6 dag av sjukdom och det blir inte bättre.
svälja är svårt men ananaspaj går ner



PAJDEG:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

FYLLNING:
2 dl creme fraiche
1 stor eller 2 små burkar avrunnen krossad ananas
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

 
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl, bakpulver.
3. Tryck ut degen i en pajform.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i formen.
5. Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna.

cupcakes

vill göra cupcakes!


torsdag

yes, trots min förkylning och min oförmåga  o svälja normala mängder lagade jag en jävla bulgyrpytt som jag sen inte kunde svälja, kul



vitlök och champinjonsbulgur
ngredienser: 4 portioner
150 gr fint hackade champinjoner
0,5 hackad urkärnad röd paprika
250 gr bulgur
5 dl vatten (Se på ditt paket)
1 vitlöksklyfta finhckad
2 msk olivolja
1 tärning grönsaksbuljong
2 krm socker
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

very nutty



Ingredienser

2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
100 g smör

Fyllning:
200 g hasselnötter eller blandade nötter
1 dl strösocker
50 g smör
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk sirap

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär smöret i tunna skivor. Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter eller i en rektangulär form, 15x25 cm. Låt stå i kyl minst 30 min. Rosta nötterna i en långpanna mitt i ugnen. Passa noga. Låt svalna något. Gnugga dem i händerna så skalet lossnar. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Lägg socker, smör, kakao, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Värm under omrörning tills det börjar sjuda. Rör ner nötterna. Häll nötfyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 8-10 min. Låt pajen svalna.

pestoplease

fin pestosöndag
om man fick välja en rätt du var tvungen o äta varje dag resten av ditt långa liv'
pasta pesto please


DEATH BY CHOCOLATE

chokladhelg joman tackar

I fredags blev det en Jamie Oliver chocolatepie och idag improviserade jag ihop lite delicious muffins ala macadamiennötter och mörk choklad



Jamieoliverpie
recept på mördeg:


  • 100 g margarin eller smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
smält smöret, blanda ihop de torra ingredienserna och blanda sen ihop allting. tryck ut i en lämplig form och förgrädda 10 min, 200 grader.

ingredienserna till fyllningen;

  • 140 g smör
  • 150 g blockchoklad
  • 8 msk kakao
  • 1 liten nypa salt
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 msk sirap
  • 3 msk gräddfil eller creme fraiche
lägg smör, choklad, kakao och salt i en skål över en kastrull med kokande vatten och låt det sakta smälta. rör om då och då tills allt är blandat.
vispa ägg och socker i en annan skål tills det är lätt och luftigt och tillsätt sedan sirap och gräddfil eller creme fraiche. rör sen ner äggblandningen i chokladsmeten. när allt är väl blandat, häll ner det i pajskalet och grädda 40-45 minuter i 150 grader.


Muffins ungefärligt recept

200g macadamiernötter
200 g mörk blockchoklad
100 g smör
4 ägg
1,5 dl socker
1 msk kakao
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

hacka nötter och choklad och kakao eller kör i  en machiinee
kör sedan smör och socker (smält ej smöret) och lägg sedan ner ägggulorna och vispa
blanda ner mjöl och bakpulver, häll blandingen över chokladnötblandningen
vispa äggvitorna hårt och blanda ner i smeten
ugnen 180 g i typ 15 -20 min

   
   
   
   
   
   
   
   


mudcake

helig?


hjärta

LITE MOZARELLASALLAD HAR VÄL INGEN DÖTT AV



åh maria

jag har beslutat att tillägna detta inlägg till Oves tjej!

ville prövanågot nytt idag så jag slängde mig på en Indisk linsgryta, eller som dom gubbarna kallar den...DHAL
sweetheavenlyfather den var dahligt god, det var däremot inte fullkornsriset. hatar icas fullkornsris det blir ALDRIG MJUKT hur länge man än kokar jävla typer



1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk riven, färsk ingefära
1 tsk koriander
1/2 tsk mald kummin
1 krm malen kanel
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten

1. Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.
2. Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 – 30 minuter.

whatchucookintheregoodlookin

jag har blivit satc-addicted. att tillägga: jag brukade hata, jag var största anti-satc-isten
things change..............säh

här kommer lite juicy stuff jag käkat lately

juicy spaghetti med zucchini, kyckling, körsbörstomater, tomatpure och basilika
okej detta är serious no kidding- dish. äpplekrabbelurer med vaniljglass och kanel o äppelmos.
linssoppa med taste of indiiiaa
SPENATOMELETT DET ENDA RÄTTA!!!!!

RSS 2.0