jävligt sjuk
så var jag inne på min 6 dag av sjukdom och det blir inte bättre.
svälja är svårt men ananaspaj går ner

PAJDEG:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
FYLLNING:
2 dl creme fraiche
1 stor eller 2 små burkar avrunnen krossad ananas
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl, bakpulver.
3. Tryck ut degen i en pajform.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i formen.
5. Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna.
svälja är svårt men ananaspaj går ner

PAJDEG:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
FYLLNING:
2 dl creme fraiche
1 stor eller 2 små burkar avrunnen krossad ananas
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl, bakpulver.
3. Tryck ut degen i en pajform.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i formen.
5. Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna.
cupcakes
vill göra cupcakes!






torsdag
yes, trots min förkylning och min oförmåga o svälja normala mängder lagade jag en jävla bulgyrpytt som jag sen inte kunde svälja, kul

vitlök och champinjonsbulgur
ngredienser: 4 portioner
150 gr fint hackade champinjoner
0,5 hackad urkärnad röd paprika
250 gr bulgur
5 dl vatten (Se på ditt paket)
1 vitlöksklyfta finhckad
2 msk olivolja
1 tärning grönsaksbuljong
2 krm socker
Salt och nymald svartpeppar
Gör så här

vitlök och champinjonsbulgur
ngredienser: 4 portioner
150 gr fint hackade champinjoner
0,5 hackad urkärnad röd paprika
250 gr bulgur
5 dl vatten (Se på ditt paket)
1 vitlöksklyfta finhckad
2 msk olivolja
1 tärning grönsaksbuljong
2 krm socker
Salt och nymald svartpeppar
Gör så här
1. Fräs champinjoner, paprika och vitlöken mjuka i olivoljan.
2. Slå på vattnet och lägg i buljongtärningen, smaka sedan av med salt, peppar och strösockret.
3. Slå på bulgur och koka efter instruktionerna på paketet.
förresten, om du har en gammal skruttig aubergine liggandes
aubergineröra
aubergine
vitlök
cremefraiche
görsåhär: stek aubergine i olivolja, mixa med vitlök och creme frache och salt. ät den
very nutty

Ingredienser
2 dl vetemjöl1 msk strösocker
100 g smör
Fyllning:
200 g hasselnötter eller blandade nötter
1 dl strösocker
50 g smör
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär smöret i tunna skivor. Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter eller i en rektangulär form, 15x25 cm. Låt stå i kyl minst 30 min. Rosta nötterna i en långpanna mitt i ugnen. Passa noga. Låt svalna något. Gnugga dem i händerna så skalet lossnar. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Lägg socker, smör, kakao, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Värm under omrörning tills det börjar sjuda. Rör ner nötterna. Häll nötfyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 8-10 min. Låt pajen svalna.pestoplease
fin pestosöndag
om man fick välja en rätt du var tvungen o äta varje dag resten av ditt långa liv'
pasta pesto please

om man fick välja en rätt du var tvungen o äta varje dag resten av ditt långa liv'
pasta pesto please

DEATH BY CHOCOLATE
chokladhelg joman tackar
I fredags blev det en Jamie Oliver chocolatepie och idag improviserade jag ihop lite delicious muffins ala macadamiennötter och mörk choklad


Jamieoliverpie
recept på mördeg:
ingredienserna till fyllningen;
vispa ägg och socker i en annan skål tills det är lätt och luftigt och tillsätt sedan sirap och gräddfil eller creme fraiche. rör sen ner äggblandningen i chokladsmeten. när allt är väl blandat, häll ner det i pajskalet och grädda 40-45 minuter i 150 grader.
Muffins ungefärligt recept
200g macadamiernötter
200 g mörk blockchoklad
100 g smör
4 ägg
1,5 dl socker
1 msk kakao
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
hacka nötter och choklad och kakao eller kör i en machiinee
kör sedan smör och socker (smält ej smöret) och lägg sedan ner ägggulorna och vispa
blanda ner mjöl och bakpulver, häll blandingen över chokladnötblandningen
vispa äggvitorna hårt och blanda ner i smeten
ugnen 180 g i typ 15 -20 min
I fredags blev det en Jamie Oliver chocolatepie och idag improviserade jag ihop lite delicious muffins ala macadamiennötter och mörk choklad


Jamieoliverpie
recept på mördeg:
- 100 g margarin eller smör
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk socker
- 1 ägg
ingredienserna till fyllningen;
- 140 g smör
- 150 g blockchoklad
- 8 msk kakao
- 1 liten nypa salt
- 4 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 3 msk sirap
- 3 msk gräddfil eller creme fraiche
vispa ägg och socker i en annan skål tills det är lätt och luftigt och tillsätt sedan sirap och gräddfil eller creme fraiche. rör sen ner äggblandningen i chokladsmeten. när allt är väl blandat, häll ner det i pajskalet och grädda 40-45 minuter i 150 grader.
Muffins ungefärligt recept
200g macadamiernötter
200 g mörk blockchoklad
100 g smör
4 ägg
1,5 dl socker
1 msk kakao
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
hacka nötter och choklad och kakao eller kör i en machiinee
kör sedan smör och socker (smält ej smöret) och lägg sedan ner ägggulorna och vispa
blanda ner mjöl och bakpulver, häll blandingen över chokladnötblandningen
vispa äggvitorna hårt och blanda ner i smeten
ugnen 180 g i typ 15 -20 min
mudcake
helig?


hjärta
LITE MOZARELLASALLAD HAR VÄL INGEN DÖTT AV


åh maria
jag har beslutat att tillägna detta inlägg till Oves tjej!
ville prövanågot nytt idag så jag slängde mig på en Indisk linsgryta, eller som dom gubbarna kallar den...DHAL
sweetheavenlyfather den var dahligt god, det var däremot inte fullkornsriset. hatar icas fullkornsris det blir ALDRIG MJUKT hur länge man än kokar jävla typer

1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk riven, färsk ingefära
1 tsk koriander
1/2 tsk mald kummin
1 krm malen kanel
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1. Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.
2. Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 – 30 minuter.
ville prövanågot nytt idag så jag slängde mig på en Indisk linsgryta, eller som dom gubbarna kallar den...DHAL
sweetheavenlyfather den var dahligt god, det var däremot inte fullkornsriset. hatar icas fullkornsris det blir ALDRIG MJUKT hur länge man än kokar jävla typer

1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk riven, färsk ingefära
1 tsk koriander
1/2 tsk mald kummin
1 krm malen kanel
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1. Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.
2. Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 – 30 minuter.
whatchucookintheregoodlookin
jag har blivit satc-addicted. att tillägga: jag brukade hata, jag var största anti-satc-isten
things change..............säh
här kommer lite juicy stuff jag käkat lately
juicy spaghetti med zucchini, kyckling, körsbörstomater, tomatpure och basilika
okej detta är serious no kidding- dish. äpplekrabbelurer med vaniljglass och kanel o äppelmos.
linssoppa med taste of indiiiaa
SPENATOMELETT DET ENDA RÄTTA!!!!!
things change..............säh
här kommer lite juicy stuff jag käkat lately



