FÖDELSEDAGSHÅLLIGÅNG
så var födelsedagsspektaklet över och det blev en hel del blog-material
TYVÄRR har jag inte haft med mig kameran någon gång så jag får trotsa min grundtanke om bara egna bilder på bloggen (som förresten inte fungerat så bra alltid ändå)
Kalas på landet och det blev en delicious PASSIONPIE haha, jag använda fruktsocker istället så den blev delicious and nutriocus så delicious DEATH BY PASSIONPIE herrå

3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 passionfrukter
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet skal och pressad juice
1.Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
2.Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, i bottnen och runt kanten. Låt den vila i kylen ca 30 minuter.Sätt ugnen på 200 °C.
3.Vispa ägg och socker pösigt.
4.Dela passionsfrukten i halvor och skrapa ut fruktköttet. Rör ner det och övriga ingredienserna till fyllningen.
5.Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
6.Garnera med passionsfrukt och sikta över florsocker.
TYVÄRR har jag inte haft med mig kameran någon gång så jag får trotsa min grundtanke om bara egna bilder på bloggen (som förresten inte fungerat så bra alltid ändå)
Kalas på landet och det blev en delicious PASSIONPIE haha, jag använda fruktsocker istället så den blev delicious and nutriocus så delicious DEATH BY PASSIONPIE herrå

3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 passionfrukter
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet skal och pressad juice
1.Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
2.Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, i bottnen och runt kanten. Låt den vila i kylen ca 30 minuter.Sätt ugnen på 200 °C.
3.Vispa ägg och socker pösigt.
4.Dela passionsfrukten i halvor och skrapa ut fruktköttet. Rör ner det och övriga ingredienserna till fyllningen.
5.Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
6.Garnera med passionsfrukt och sikta över florsocker.
Kommentarer
Trackback