fallens?
Idag har jag varit på en kulinarisk resa i götebörg....sääh
Först åt vi på en söt grekisk restaurang med sweet tsatsiki, vet inte vad de gjort med den riktigt. den var mycket spiciare än vanlig, säkert massa chilifrukt i. sweet var den. Sen var det skaldjursfestival hos mormor!
När vi kom hem var vi hungriga igen hahaha. så jag slängde ihop en tasty lax och spenat spaghetti.

Spaghetti, masssssaa bladspenat, stekta laxbitar i lime, lite cremefraiche muskotnöt och några basilikablad. sweet mama
SOVA ELLER
har spenderat senaste 40 minuterna med att försöka stress somna, gick bra. därför sitter jag här nu
hörde på radion att om man dricker en kopp kaffe direkt innan man går och lägger sig ska man vakna piggare. eftersom det tar en halvtimme innan koffeinet börjar do its thing. men då måste man somna inom en halvtimme typ, och stresssova är inte min koppte. men det kasnke funkar. prova någon och berätta hur det gick
jag kan bjuda på ett galet gott auberginekok jag lagat typ 3 gng senaste veckan, smakar lite som falafel om man gillar det.
1 aubergine
1 ägg
typ 1 dl ströbröd
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver ( jag brukar ta knappt en tsk, det smakar bara paprikapulver annars
1 tsk cayennepeppar
1 stor vitlöksklyfta pressad
salt
skär auberginen i typ knappt 1cm tjocka skivor, kanske snarare 0,5 cm EH
blanda hela kalaset och dopppa skivorna och rulla de sen i ströbröd.
stek i smör typ 5 minuter medelvärme
apagott
skall ätas med halloumiiiiiiiiiiiiii :G
hallllooon
har haft hallonfeber hela veckan. Det var väl egentligen tänkt att det skulle bli blåbärsfeber men när vi skulle ut och plcka hittade vi....6 stycken. ...det finns inga blåbär:(
Hursomhelst, haha jag cyklade ut på gröna stigen och plockade 5 liter hallon istället. sweetmama...
SÅ nu har jag precis bakat en CEPEGOD hallonpaj men med ett delicius toscatäcke. Åt en så stört god på ett cafe i DAALAAARNA och var tvungen o försöka baka en liknande, SJÄLVKLART BLEV DEN INTE LIKA GOD.
men denna är verkligen...alltså.....DIED AND WENT TO HALLONPAJHEAVEN. baka den
deg:
125g margarin
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulve
1 msk strösocker
toscasmet:
150 g sötmandel
100 g margarin
3/4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
fyllning:
2 dl färska eller frysta hallon
2 msk potatismjöl
2 msk strösocker
DO THIS
börja med pajdegen: smält margarinet och låt svalna.
blanda mjöl, bakpulver och socker tillsätt den smälta matfettet och gör en DEG
tryck ut degen i en pajform
låt pajskalet stå kallt i 30 min. sätt ugnen på 200 grader.
gör toscasmeten: hacka mandlaar. blanda matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull.
sjud under omrörning på svag värme tills den tjocknar lite men den får inte koka.
rör ner mandlaaar
förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen tills det fått lite färg typ 10 minuter.
place da hallon i pajskalet. om du använder frusna bär ska dom ha runnit av
strö över potatismjöl och socker och bred på toscasmeten.
grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter tills den är goldeeen browwn.
servera den kall eller varm. den är god anyways
HEJ OCH VÄLKOMMEN
Jag kunde inte motstå längre. Jag måste också ha en matblogg.
Det räcker inte med att läsa alla andras 3 timmar om dagen. måste måste ha en eeeggen
Jag är ingen stjärnkock, men hoppas på att kompensera brist på talang med min kärlek till mat.
...jag vet inte heller.
men hoppas det smakar med bloggen
JAG BÖRJAR MED EN GUDA SÄND CHEESECAKE AV MARIA! RECEPTET FÅR NI OM NI FRÅGAR SNÄLLT PÅ
MARIAELIASSON.BLOGG.SE
